50 jaar Bond Beter Leefmilieu

Bond Beter Leefmilieu is jarig! We vieren ons gouden jubileum het komende jaar met video’s, webinars, artikels en een slotfeest. Jij viert toch mee?

50 jaar geleden besloten 6 toekomstdenkers dat beleidsmakers dringend wakker geschud moesten worden. Natuur, milieu en klimaat hoorden op de politieke agenda te staan! Dus richtten de vrienden de, toen nog tweetalige, organisatie Bond Beter Leefmilieu – Inter-Environnement op. Het was de start van een heuse milieubeweging, die nog steeds groeit en timmert aan een duurzame toekomst. Want ons werk is nog niet af. Maar tjonge, wat hebben we al veel gerealiseerd. Door met zovelen de krachten te bundelen, door samen te strijden, te ijveren, te onderhandelen, innovatieve oplossingen uit te werken… Dat willen we natuurlijk vieren!

Herbekijk ons verjaardagsfeest van 12 mei in Brussel: 

Tip: begin bij minuut 20 :-)

Een van de 6 oprichters, Mark Dubrulle, over de oprichting van Bond Beter Leefmilieu / Inter Environnement: 

 

Of beluister het hele interview met Mark Dubrulle in deze podcast:

  Blik samen met ons terug op 50 jaar Bond Beter Leefmilieu in een mooie video van AMSAB-ISG. 

  Boeiende gesprekken met onze wandeldaters

  We stuurden twee, bekende en minder bekende, toekomstdenkers op wandeldate. Hoe kijken ze naar de voorbije en komende 50 jaar? Met wie willen ze de krachten bundelen om hun plannen nog meer vaart te geven? Wie weet is de date wel de start van een nieuwe samenwerking… Bekijk hieronder de deze videoreeks met bijzondere gesprekken tussen bijzondere mensen.

  Herbekijk onze webinars

  Connect2Change, dat is ons jaarlijkse netwerkevent waarop we changemakers samenbrengen, ideeën uitwisselen en samen nieuwe plannen smeden. Omdat dit een feestjaar is, maakten we er een speciale editie van, met boeiende online sessies verspreid over het jaar. Je kan ze allemaal herbekijken. 

  Duik in memorabel leesvoer

  Het kostte ons soms (letterlijk) bloed, zweet en tranen, maar de voorbije 50 jaar hebben we met de milieubeweging straffe veranderingen teweeggebracht. Herbeleef in de artikelreeks 'Krachten bundelen voor de toekomst' de mooiste overwinningen en realisaties.