Duurzame zomervakantie dankzij deze tips & tricks

Genieten van verfrissende (vegan) ijsjes, zweten bij tropische temperaturen en wegmijmeren bij het maken van vakantieplanningen: de zomer is in’t land! Met welk vervoersmiddel geraak jij op jouw vakantiebestemming, waar vind je duurzame accommodaties en welke zomeruitstapjes in eigen land zijn de moeite waard? Of je nu voor een langere periode vakantie neemt of geniet van een verlengd weekendje, met onderstaande duurzame tips zijn jouw zomerdagen zo gevuld! 

Vakantie in eigen land: staycation

Thuisblijven tijdens de zomer is milieuvriendelijker en goedkoper dan naar verre bestemmingen te reizen. Sophie en Heikki bundelen op ‘O Dierbaar België’ inspiratie voor wie het niet ver wil zoeken. Of wat dacht je van een slow-cation naar één van de 50 charmantste dorpen in Vlaanderen? Kampeerders kunnen hun tent opslaan op Kamping Kontakt, een stedelijke pop-up camping in Leuven met aandacht voor buurt en planeet.

Ecologisch verantwoorde locaties

Ben je op zoek naar ecologisch verantwoorde accommodaties binnen de Europese Unie? Neem dan eens een kijkje in de database van de EU Ecolabel logies, gaande van duurzame vakantieappartementen in Montenegro tot Zwitserse chalets. Nog niet overtuigd? Hier zijn 5 redenen waarom duurzame accommodaties wel degelijk een verschil maken. In eigen land is de Green Key een betrouwbaar ecolabel voor toerisme en recreatie. Voor waterratten en booteigenaars is er het specifieke Blue Flag ecolabel dat je kan tegenkomen op duurzame stranden, jachthavens, zwemvijvers en boten.

Vervoer naar jouw bestemming of ter plaatse

Of je je nu te voet, met de fiets, trein, bus, wagen of ferry verplaatst binnen Europa: er komt wel wat opzoekingswerk aan te pas. Gelukkig voor ons bundelde Zomer Zonder Vliegen handige en nuttige links voor het gebruik van duurzame vervoersmiddelen in binnen- en buitenland. Genoeg alternatieven dus voor het vliegtuig!

CC Zomer Zonder Vliegen

 

 

Luchtvaart

Meer over Luchtvaart