Foto: PAKT Antwerpen

Gezocht: bouwprojecten voor ons inspiratieboek 'Toekomstbestendige stedenbouw'

Foto: PAKT Antwerpen

We slaan de handen ineen met VIBE, KU Leuven, VRP en ABBLO voor het inspirerende voorbeeldenboek ‘Stedenbouw kan ook zo: toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning’. En daarvoor zijn we nog op zoek naar ambitieuze projecten die we in het boek kunnen opnemen.

Tien jaar geleden publiceerde VIBE al het boek ‘Duurzame stedenbouw in woord en beeld’ en dat werk is dringend aan een update toe. De nieuwe publicatie moet hét voorbeeldenboek in Vlaanderen worden over toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning. Natuurlijk doorspekt met inspirerende en concrete voorbeelden.

Ben je als gemeentebestuur, opdrachtgever, ontwerper of ontwikkelaar betrokken bij de totstandkoming van een toekomstbestendig stedenbouwkundig project? Stel je dan kandidaat. En maak kans op de gelijknamige prijs tijdens de boeklancering (najaar 2021). Uiteraard selecteren we enkel projecten die blijk geven van een hoog ambitieniveau. Ook gerealiseerde projecten hebben zeker een streepje voor bij de jury.

Alle noodzakelijke informatie over de projectoproep vatten we op deze pagina gedetailleerd samen. Je vindt er ook de volledige oproep samen met het sjabloon zodat je je kandidaatdossier tot in de puntjes kan voorbereiden.

Je kandidaatdossier indienen kan nog tot 31 maart 2021

Duurzaam bouwen en wonen Bouwshift VIBE ABLLO

Meer over Duurzaam bouwen en wonen, Bouwshift