Coalitie Duurzame Zakenreizen

Waarom voortrekker worden in Duurzame Zakenreizen?

Win the war for talent. Voor 6 op 10 werknemers vormt het inzetten op duurzaamheid een belangrijk criterium bij de keuze voor een nieuwe job. Met een duurzaam reisbeleid toon je dat jouw organisatie haar impact serieus neemt. 

Verbeter het welzijn van je werknemers. Met een doordacht reisbeleid verhoog je niet alleen de efficiëntie van je organisatie, maar verbeter je ook de work-life balans van je werknemers. 

Minder vliegen is ook goedkoper. Corona leerde ons dat vergaderen ook anders kan. Gooi deze lessen niet in de vuilbak, maar profiteer van de financiële voordelen die online vergaderen biedt. Ook reizen met de trein kan goedkoper zijn dan het vliegtuig, als je rekening houdt met het aantal uren dat er op de trein gewerkt kan worden.

Wist je dat vliegtuigen verantwoordelijk zijn voor 3,5 procent van de co2-uitstoot in Europa? En dat zakenreizigers voor een disproportioneel aandeel van die uitstoot zorgen? Als internationaal actief bedrijf heb je met andere woorden dé sleutels in handen om een positieve impact te creëren: op klimaatvlak, maar ook voor je eigen bedrijf. En je staat er niet alleen voor. Samen met andere voortrekkers helpt onze coalitie Duurzame Zakenreizen je op weg!

  

Pak zakenreizen aan en zet zo een grote stap vooruit in het behalen van de klimaatdoelstelling van jouw organisatie! Bekijk hier voor de 25 populairste bestemmingen vanuit Brussel wat het verschil in klimaatimpact is tussen een verplaatsing met de trein of met het vliegtuig.

Waarom deelnemen aan onze coalitie duurzame zakenreizen?

Verhoog je kennis en expertise: Tijdens verschillende peer-to-peer werkgroepen krijg je inzicht in het reisgedrag van je organisatie, leer hoe je bewustwording bij je werknemers creëert, ontvang tips over het formuleren van doelstellingen en concrete maatregelen en leer van experten waar het meeste reductiepotentieel ligt.
 
Ontmoet de juiste partners:
Tijdens talrijke netwerkgelegenheden geniet je van een rijke uitwisseling tussen partnerorganisaties, economische spelers, kennisinstellingen en beleidsmakers.

Verhoog je zichtbaarheid: Zet de stappen die jouw organisatie zet in de verf op publieke events, via de communicatiekanalen van Bond Beter Leefmilieu (sociale media, website, nieuwsbrief) en via persberichten en interviews.

Beïnvloed het beleid: Krijg een platform om de huidige drempels voor een duurzaam reisbeleid aan te kaarten, formuleer beleidsaanbevelingen en ga vanuit de coalitie in gesprek met beleidsmakers. heeft de coalitie te bieden.

Graag meer weten over de Coalitie Duurzame Zakenreizen? Stuur een mailtje naar naomi.cambien [at] bblv.be.

Naomi Cambien

Projectmanager Mobiliteit
Contacteer ons

Sluit je je graag aan bij de Coalitie Duurzame Zakenreizen? Neem contact op met Naomi Cambien. 

 

Een project van Bond Beter Leefmilieu in samenwerking met